Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty z sosem porzeczkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała
sól
rodzynki 2 łyżki
cebula
bulion warzywny 5 łyżek
ocet winny czerwony 8 łyżek
pieprz
oregano
oliwa 6 łyżek
porzeczka czerwona 5 łyżek
galaretka z czerwonej porzeczki 1 łyżka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty z sosem porzeczkowym

jeśli nie mamy galaretki z czerwonej porzeczki możemy zastąpić syropem z czerwonej porzeczki,kapustę przekroić wyciąć głąb i posiekać wymieszać z łyżeczką soli ugnieść,przykryć i odstawić aż puści sok,rodzynki sparzyć osączyć cebulę posiekać,jabłko umyć i zetrzeć na tarce,utarte jabłko wymieszać z bulionem warzywnym,octem winnym,oliwą,galaretką lub syropem,szczyptą soli i pieprzu,jagodami jałowca,świeżym oregano i całość zagotować,po zagotowaniu zalać przegotowanym wywarem kapustę,kapustę wymieszać z cebulą,rodzynkami,oliwą i ponownie doprawić do smaku,drugie jabłko pokroić na cząstki i wymieszać z sałatką oraz z osuszonymi porzeczkami.możemy użyć także mrożonych porzeczek jeśli nie mamy świeżych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.06.2013 09:10
fajny przepis :)
irenka 06.06.2012 22:05
super sałatka,takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak