Sposób przygotowania

jeśli nie mamy galaretki z czerwonej porzeczki możemy zastąpić syropem z czerwonej porzeczki,kapustę przekroić wyciąć głąb i posiekać wymieszać z łyżeczką soli ugnieść,przykryć i odstawić aż puści sok,rodzynki sparzyć osączyć cebulę posiekać,jabłko umyć i zetrzeć na tarce,utarte jabłko wymieszać z bulionem warzywnym,octem winnym,oliwą,galaretką lub syropem,szczyptą soli i pieprzu,jagodami jałowca,świeżym oregano i całość zagotować,po zagotowaniu zalać przegotowanym wywarem kapustę,kapustę wymieszać z cebulą,rodzynkami,oliwą i ponownie doprawić do smaku,drugie jabłko pokroić na cząstki i wymieszać z sałatką oraz z osuszonymi porzeczkami.możemy użyć także mrożonych porzeczek jeśli nie mamy świeżych.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super sałatka,takiej jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !