Sposób przygotowania

cebule obrać włożyć do osolonego wrzątku i blanszować ok.7min.wyjąć przestudzić ściąć wierzch i wydrążyć środek pozostawiając brzeg grubości ok.1cm.wydrążony środek posiekać,czosnek obrać przecisnąć przez praskę szynkę pokroić w kostkę,pieczarki umyć i posiekać,na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę,czosnek,pieczarki wymieszać i dusić aż odparuje woda,wszystkie zioła umyć i posiekać wymieszać z szynką i twarożkiem oraz z uduszonymi pieczarkami doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotowym farszem nadziewać cebule nafaszerowane cebule układać na folii aluminiowej posmarować olejem zawijać folię i upiec na grillu po ok.20min.obracając co jakiś czas.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !