Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula faszerowana z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8 szt.
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
szynka gotowana plaster
olej 3 łyżki
pieczarki 20 dkg.
majeranek 3 łodyżki
rozmaryn 1 łodyżka
twarożek 2 (z ziołami)

Przepis i sposób przygotowania na: cebula faszerowana z grilla

cebule obrać włożyć do osolonego wrzątku i blanszować ok.7min.wyjąć przestudzić ściąć wierzch i wydrążyć środek pozostawiając brzeg grubości ok.1cm.wydrążony środek posiekać,czosnek obrać przecisnąć przez praskę szynkę pokroić w kostkę,pieczarki umyć i posiekać,na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę,czosnek,pieczarki wymieszać i dusić aż odparuje woda,wszystkie zioła umyć i posiekać wymieszać z szynką i twarożkiem oraz z uduszonymi pieczarkami doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotowym farszem nadziewać cebule nafaszerowane cebule układać na folii aluminiowej posmarować olejem zawijać folię i upiec na grillu po ok.20min.obracając co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.10.2013 12:45
Taka cebulka musi być pyszna
Motorek 13.01.2013 12:55
fajna
Kuchareczka2 24.11.2012 19:42
znakomita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak