Sposób przygotowania

pieczemy miodownik z tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/225597/miodownik-inaczej.html
z tym, że ilość składników zmniejszamy o 1/3 i ciasto dzielimy na 2 a nie na 3 części i nie dodajemy na górze orzechów
i biszkopt waniliowy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/216763/idealny-biszkopt.html
odlewamy 1,5 szklanki mleka, rozpuszczamy w nim budynie, resztę mleka gotujemy, gdy mleko się zagotuje, dodajemy zimne mleko z rozpuszczonym budyniem, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania, zdejmujemy z palnika i dodajemy galaretki wiśniowe, dokładnie mieszamy,
połowę masy wylewamy na pierwszy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem i wylewamy resztę masy, przykrywamy drugim plackiem miodowym na którym rozprowadzamy polewę

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    tak dobrze to wygląda że muszę kiedyś sama zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    Rewelacyjny deser;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo apetyczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dziękuję za miłe komentarze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    i kolejny pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !