Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w maśle cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt.
cytryna 1/2 szt.
masło 1/4 kost.250gr
natka pietruszki 2 łodyżki
koperek 2 łodyżki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
trybula 3 łodyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
marchew 5 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w maśle cytrynowym

cytrynę wyszorować sparzyć wrzątkiem i zetrzeć skórkę na tarce wymieszać ją z masłem,zioła umyć i drobno posiekać dodać do masła i ponownie wymieszać z ziołami,dorsza umyć skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem białym świeżo zmielonym,marchewki oczyścić umyć i pokroić w plasterki,na rozłożonych 4 kawałkach folii aluminiowej układać marchewkę,filet dorsza i odrobinę masła doprawić gałką muszkatołową do smaku i zawinąć folię a następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.09.2013 20:18
wspaniałe danie
Angelika10 07.11.2012 02:05
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak