Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Szpinak opłucz, włóż na 2 minuty do posolonego wrzątku. Odcedź, osącz na sitku, a następnie posiekaj.

Przygotowany szpinak przełóż do miseczki, dodaj posiekane oraz podsmażone na 2 łyżkach oliwy chili, cebulę i czosnek. Dołóż fetę, 2 łyżki tartej bułki, żółty ser i jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.

Kieszeń napełnij 2/3 farszu. Otwór zepnij. Szynkę przełóż do brytfanki. Polej pozostałą oliwą. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 200ºC. Pozostały farsz wymieszaj z resztą tartej bułki. Masę rozsmaruj na wierzchu szynki. Piecz jeszcze 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !