Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójna zapiekanka z mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g
ryż 100 g
ser żółty 20 dag
sos koperkowy 20 ml
rzodkiewki czerwone 3
pomidory 2
papryki zielone 2
oliwa
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójna zapiekanka z mięsem

Do garnka wlać wodę osolić jak się zagotuję wrzucić makaron , gotować aż będzie średnio miękki . Do drugiego garnka wlać wodę , osolić i wsypać ryz , gotować na średnio miękko .W tym czasie mięso umyć , pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż się zrumieni. Ser potrzeć na tarce , papryki , pomidory i rzodkiewki umyć , z papryk wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę , pomidory pokroić w cienkie plasterki ,rzodkiewki również w plasterki .Do naczynia żaroodpornego wrzucić ugotowany makaron , wsypać na niego ugotowany ryż , posypać pomidorami , rzodkiewką , papryką , usmażonym mięsem oraz serem . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 20 minut . Po tym czasie wyjąc i polać sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.07.2012 14:47
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak