Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z mięsa mielonego na sałatce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
czosnek 1 ząbek
cebula 2 mała i duża
sól i pieprz
cynamon Prymat szczypta
jajko
sok z cytryny 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
pomidory 6 szt.
ogórek 1/2 szt.
natka pietruszki 1/2 pęczka
mięta listki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z mięsa mielonego na sałatce

czosnek i małą cebulę obrać i drobno posiekać dodać do mięsa mielonego doprawić do smaku solą,pieprzem i cynamonem wbić jajko wyrobić i owijać mięsem patyk do szaszłyka mocno docisnąć opiec na grillu z każdej strony,sok z cytryny wymieszać z octem winnym,szczyptą soli,pieprzu i oliwą,drugą cebulę pokroić w krążki,ogórek i pomidory umyć pokroić w kostkę natkę posiekać do składników sałatki dodać opłukane listki mięty wymieszać z sosem i ponownie doprawić jeśli trzeba,upieczone szaszłyki podawać na sałatce,szaszłyki można także upiec na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.11.2013 10:31
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak