Sposób przygotowania

czosnek i małą cebulę obrać i drobno posiekać dodać do mięsa mielonego doprawić do smaku solą,pieprzem i cynamonem wbić jajko wyrobić i owijać mięsem patyk do szaszłyka mocno docisnąć opiec na grillu z każdej strony,sok z cytryny wymieszać z octem winnym,szczyptą soli,pieprzu i oliwą,drugą cebulę pokroić w krążki,ogórek i pomidory umyć pokroić w kostkę natkę posiekać do składników sałatki dodać opłukane listki mięty wymieszać z sosem i ponownie doprawić jeśli trzeba,upieczone szaszłyki podawać na sałatce,szaszłyki można także upiec na patelni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !