Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona ze szpekiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 700 g
speck 200 g
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek 1 łyżeczka
bulion 250 ml
masło
sól
pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona ze szpekiem

Na maśle zeszklić cebule i speck pokrojone w kostkę. Następnie dodać pokrojona kapustę, liście laurowe, kminek oraz jałowiec. Podlać bulionem, doprawić sola i pieprzem. Gotować ok. 50 minut. Smaczny dodatek do drugiego dania. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.02.2014 08:10
intrygująca nazwa
mirosława4 06.12.2013 14:02
bardzo dobra taka kapustka :)
barbara11561 04.08.2013 10:11
lubię każdą wersję kiszonej kapusty
Angelika10 30.06.2013 01:25
super kapustka
jeta72 31.05.2013 00:20
super!!!!!!
Seba 21.05.2013 07:57
bardzo fajna
Łukasz15 09.05.2013 14:16
Ciekawy pomysł
caralajna 21.02.2013 07:44
musiałam sprawdzić co to jest speck ;)
berys18 28.10.2012 18:35
fajna kapusta
Grazyna0211 17.10.2012 11:35
lubię jest pyszna
annagebalska 15.10.2012 08:52
ciekawy pomysł
Anna152 03.07.2012 07:09
super
olkaaa 20.06.2012 07:48
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak