Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w śmietanie z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 300 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
ząbki czosnku 3 ząbki
bazylia
natka pietruszki
rzodkiewka 2 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w śmietanie z czosnkiem

Płaty z dorsza zamoczyć w lekko osolonej wodzie na około 2-3 godziny . Po tym czasie rybę oczyścić , zdjąć skórę , i pokroić w średniej wielkości kostkę . Wrzucić ją do miski zalać śmietana , przyprawić solą i pieprzem , dodać obrane i drobno posiekane ząbki czosnku , rzodkiewki umyte i drobno posiekane, posiekaną bazylię oraz posiekana natkę pietruszki . Rybę chłodzić w lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2012 14:29
Nie lubię w ten sposób przygotowanej ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak