Sposób przygotowania

Odlać sok z moreli i dobrze osuszyć owoce.

Masło lub margarynę włożyć do miski, dodać cukier, jajko, sok cytrynowy i mąkę. Ubić przy pomocy ręcznego miksera, potem nastawić najwyższe obroty i miksować przez 3-4 minuty do uzyskania gładkiej masy.

Posmarować blachę, posypać kaszą manną i wylać na nią ciasto. Wygładzić łopatką i nałożyć morele. Pieć w lekko nagrzanym piekarniku (gaz. Stopień 2-3; elektr. 175ºC) przez 25-30 minut.

Jeszcze gorące ciasto posypać cukrem pudrem. Dopiero po wystygnięciu kroić na mniejsze kawałki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    nie lubię moreli, ale wygląda mi to na smakowity kąsek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !