Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 opkakowania
pomidory krojone z puszki 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino czerwone 125 ml
cebula 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
fasola 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

Kurczaka nacieramy solą i pieprzem, po czym przesmażamy na złoty kolor i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym oleju podsmażamy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojona w plasterki. Dodajemy pomidory, fasolę, wino oraz koncentrat. Sos chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku i zalewamy nim mięso. Danie zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 15.06.2012 19:11
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak