Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
papryka czerwona 2 szt
boczek wędzony 0,40 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 6 szt
olej do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk drobiowy

Piersi myjemy i kroimy w grubą kostkę,kładziemy do miski i dodajemy przyprawy według upodobań,polewamy trochę olejem i zostawiamy na ok 2godzinki. Pieczarki myjemy,małe kroimy na pół większe na 4 części,paprykę myjemy i też kroimy w grubą kostkę,cebulę obieramy i tniemy talarki nie za grube, boczek kroimy w grubszą kostkę. Na patyczek nabijamy-pieczarka,boczek,papryka,pierś,cebula itd lub jak chcemy. Kładziemy na brytfane,polewamy marynata z miesa i smarzymy w piekarniku na ok 190 stopni około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 27.03.2017 17:04
Uwielbiam każde szaszłyki i świeżo upieczone mniam!
Margo1 30.07.2013 11:08
aż za bardzo apetyczne
reniatka 18.07.2012 10:40
świetne!
agnieszka214 03.07.2012 11:50
mniam
Juleczka20 29.06.2012 08:51
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak