Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 l
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 4 łyżki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
majeranek 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 0,75 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
karkówka 2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe w winie

Wszystkie składniki zagotować i ostudzić, włożyć mięso i odstawić do lodówki na 3-4 dni. Potem wyjąć mięso i zagotować zalewę następnie włożyć mięso do gorącej zalewy, i tak pozostawić do wystygnięcia zalewy. Wyjmujemy mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, podlewamy zalewą i peczemy ok. 1,5 do 2 godzin w tem. 180c..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.05.2013 12:06
super!!! :-)
pajbek 08.02.2013 11:45
To musi być pyszne :-)
karolina1869 04.02.2013 09:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak