Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKI Z PIECZARKAMI I GORGONZOLĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
pieczarki 300 g
ser gorgonzola 200 g
natka pietruszki 1 pęczek
ząbek czosnku 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKI Z PIECZARKAMI I GORGONZOLĄ

Polędwiczki myjemy, osuszamy i kroimy skośnie na plasterki o grubości 1,5 cm. Lekko solimy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Natkę pietruszki siekamy i mieszamy z pieczarkami. Mięso obsmażamy z obu stron i układamy w żaroodpornym naczyniu, nasmarowanym masłem. Na każdym plasterku mięsa układamy trochę pieczarek z pietruszką, a wierzch oprószamy pokruszonym serem gorgonzola. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak