Sposób przygotowania

Mięso nacieramy solą, pieprzem i papryką, a następnie smażymy je po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju. Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę. Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki i chwilę dusimy, po czym oprószamy je mąką i podsmażamy na jasny kolor. Zasmażkę rozprowadzamy rosołem. Gotujemy 5 minut, po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem. Mięso podajemy z sosem i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !