Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie z mirabelek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 grube szt
rodzynki 10 dag
mirabelki 50 dag
oliwa 2 łyżki
sól i cukier do smaku
czosnek 2 ząbki
słodki wermut 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie z mirabelek

Mięso umyć, osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć polędwiczki. Przekroić je wzdłuż nie do końca aby powstała kieszeń. Do kieszeni włożyć po garstce rodzynków. Umyć i wydrylować mirabelki. Mięso obsmażyć na oliwie na silnym ogniu i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać mirabelkami, podlać tłuszczem ze smażenia z winem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st przez 20 min. Wyjąć mięso, odłożyć, sos zmiksować. Dodać sól i cukier do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 06.06.2012 16:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak