Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju. Włożyć rybę i smażyć kilka minut na jednej stronie aż zrobi się lekko brązowa. Następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć tylko minutę. Zdjąć rybę z patelni, dolać 2 łyżki oleju, dodać cebulę, czosnek, smażyć 3 minuty, mieszając. Dodać sos sojowy, cukier i sos rybny. Włożyć na powrót rybę na patelnię i dusić aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Doprawić rybę pieprzem, skropić sokiem z limonki. Wyłożyć na talerze, udekorować cząstkami limonki i podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !