Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 400 g
cebula czerwona 1 mała szt
czosnek 1 i 1/2 ząbka
sos sojowy 3 łyżeczki
brązowy cukier 60 g
sos rybny 3 łyżki
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w karmelu

Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju. Włożyć rybę i smażyć kilka minut na jednej stronie aż zrobi się lekko brązowa. Następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć tylko minutę. Zdjąć rybę z patelni, dolać 2 łyżki oleju, dodać cebulę, czosnek, smażyć 3 minuty, mieszając. Dodać sos sojowy, cukier i sos rybny. Włożyć na powrót rybę na patelnię i dusić aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Doprawić rybę pieprzem, skropić sokiem z limonki. Wyłożyć na talerze, udekorować cząstkami limonki i podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak