Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pęczek
bazylia pęczek
trybula pęczek
drób pieczony 30 dag
oliwa 3 łyżki
pomidory 50 dag
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa cała Prymat szczypta
wino białe wytrawne 1/2 szkl
cebula 2 szt
sól do smaku
ser gouda 15 dag
cannelloni 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem

Mięso zemleć, wbić jajko, doprawić solą i gałką muszkatołową. Zieleninę zmiksować z połową oliwy. Pomidory sparzyć, obrać, pokrojone włożyć na rozgrzaną na patelni resztę oliwy. Przesmażyć z dodatkiem drobno posiekanej cebuli. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować. Odcedzić, napełnić każdą rurkę farszem. Układać warstwami w wysmarowanej masłem formie, przekładając masą z ziół i posypując solą i posiekanym czosnkiem. Na wierzchu polać sosem pomidorowym i rozłożyć plasterki sera. Piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak