Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z oscypkiem i innymi serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 20 dag
różne sery 15 dag
masło 1 łyżka
sól
śmietana kremowa 30% lub 36% 20 dag
bulion 1 l
cebula biała 1 szt.
mąka
jajko 1 szt.
ser topiony 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z oscypkiem i innymi serami

Z mąki, wody, jajka i łyżki śmietany rozrób półkruche ciasto. Rozwałkuj, potnij na pasy, skręć i upiecz.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Sery rozdrobnij, dodaj do cebuli, lekko stop. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Dodaj bulion, zagotuj. Zmiksuj. Ponownie podgrzej, dopraw. Podawaj z paluszkami z ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.06.2015 08:13
nie robiłam takiej zupy
agam26 16.07.2012 08:59
mniam
Justyna Jussstiii 06.06.2012 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak