Sposób przygotowania

Przygotuj warzywa: Bakłażan pokrój na niezbyt grube plastry, posól je. Gdy puszczą sok lekko je opłucz i osusz, skrop oliwą.
Plastry bakłażana zgrilluj. Mozzarellę i pomidor pokrój w plastry. Plastry pomidora i mozzarelli ułóż na talerzach, przekładając na przemian grillowanym bakłażanem (tak, aby powstały "piramidki").
Sos: Wymieszaj łyżkę oliwy, sosu balsamicznego, płynny miód, szczyptę soli i pieprzu. Sosem polej "piramidki". Udekoruj listkami bazylii.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania z dodatkiem bakłażana :) PYCHOTA!!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ja też bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !