Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z cukinii z nadzieniem z fety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
ser feta 20 dag
orzeszki pinowe 5 dag
oliwa
rozmaryn 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z cukinii z nadzieniem z fety

Cukinie umyj, odetnij końcówki, pokrój na cienkie plasterki ok. 3 mm grubości.
Każdy z obu stron skrop oliwą i zgrilluj.
Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni.
Ser feta pokrój w słupki, oprósz ze wszystkich stron słodką papryką.
Na zgrillowanych plasterkach cukinii ułóż słupki sera, posyp tymiankiem i rozmarynem. Dodaj po kilka orzeszków i zwiń w roladki (pospinaj je wykałaczkami).
Roladki podpiecz na patelni grillowej, włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika 180 stopni na 15 min. Udekoruj wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.06.2015 08:14
Takie roladki juz robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak