Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE PO GRECKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzi solonych a\'la matjas 40 dag
marchewki 40 dag
cebuli 40 dag
rodzynek 10 dag
nieduża puszka przecieru pomidorowego 1

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE PO GRECKU

Śledzie zalać zimną wodą ok. 1 h.
Marchew obrać i ugotować.
Po ugotowaniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w 8-se.mki.
Na patelnię wlać pół szklanki oleju, włożyć cebulę i na małym ogniu poddusić.
Do cebuli dodać marchewkę rodzynki i przecier pomidorowy.
Wszystko wymieszać i ostudzić, śledzie pokroić w paseczki i połączyć z sosem.

PYCHA!!!!
Ja nie zawsze dodaję rodzynki, bo nie każdy lubi i lekko solę i pieprzę marchewkę i cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 17.10.2010 00:33
lubie
aginaa 30.09.2010 10:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak