Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki ze schabowym i dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
rzodkiewki pokrojone w plasterki 10 sztuk
schab bez kości 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
bułka tarta pikantna 0.5 szklanka
olej do smażenia 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
kapusta kwaszona 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki ze schabowym i dodatkami

Ziemniaki obieramy, opłukujemy. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.Kawałek plastra schabu rozbijamy tłuczkiem na placek.Najpierw moczymy w miseczce z rozbełtanym jajkiem, następnie w miseczce z dodatkiem bułki tartej,mąki, soli,pieprzu.Obtaczamy i kładziemy na gorący olej.Smażymy do miękkości, zrumienienia. Podajemy na talerzu z ziemniakami, kapustą kwaszoną oraz pokrojoną fantazyjnie w plastry rzodkiewką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2013 12:26
tradcyjny obiad
Bernadeta1 05.12.2012 12:56
smaczny obiad
Justyna87 06.06.2012 11:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak