Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, opłukujemy. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.Kawałek plastra schabu rozbijamy tłuczkiem na placek.Najpierw moczymy w miseczce z rozbełtanym jajkiem, następnie w miseczce z dodatkiem bułki tartej,mąki, soli,pieprzu.Obtaczamy i kładziemy na gorący olej.Smażymy do miękkości, zrumienienia. Podajemy na talerzu z ziemniakami, kapustą kwaszoną oraz pokrojoną fantazyjnie w plastry rzodkiewką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    tradcyjny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !