Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż podsmażany z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż podsmażany z boczkiem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wysypać z torebki.
Krok 1 - Ryż podsmażany z boczkiem foto
2
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na odrobinie oleju (jak boczek jest tłusty, to nie trzeba dodawać oleju).
Krok 2 - Ryż podsmażany z boczkiem foto
3
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku i zeszklić ją.
Krok 3 - Ryż podsmażany z boczkiem foto
4
Do boczku z cebulą dodać ryż.
Krok 4 - Ryż podsmażany z boczkiem foto
5
Wymieszać. Smażyć razem kilka minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Krok 5 - Ryż podsmażany z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.09.2012 16:26
Pyszny
Weronika_eM 12.08.2012 14:35
pyszne danie na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak