Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
woda 1 szklanka
wędlina 30 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy bigos

Podsmażamy na tłuszczu cebule , którą pokroiliśmy w kostkę , następnie solimy i wlewamy wodę , dusimy mieszając. Gdy zauważymy że cebula jest już miękka to dajemy przyprawy , możemy je dać już wcześniej przed duszeniem jej , potem dajemy koncentrat , jeśli płyn wyparuje to wlewamy trochę wody , potem dodajemy pokrojoną wędlinę dowolną , mogą być grube parówki lub inna kiełbasa czy szynka i gotowe. Najlepiej posypać przyprawą uniwersalną podczas duszenia , wtedy będzie idealny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.09.2012 21:36
coś nowego;)
Marta1986 24.08.2012 09:49
ekstra
MagdaXXX 25.07.2012 17:40
ekstra przepis
babcia
babcia 10.06.2012 12:38
musze koniecznie zrobić
babcia
babcia 10.06.2012 12:38
musze koniecznie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak