Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
cukier 3/4 szklanki
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko zimne 3 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
Krem:
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 700 ml
masło 150 g
cukier brązowy 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
dodatek
jagody 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny z jagodami

Muffiny:
Masło z cukrem ubiłam na puszystą pianę. Dodałam jajka, mąkę, proszek i mleko. Dobrze zmiksowałam. Ciasto wylałam do papilotek (wyszło mi 16 sztuk) wypełniając je do nie całej połowy. Piekłam w 180 stopniach przez 25 minut.
Krem:
Mleko (bez pół szklanki) zagotowałam z cukrem i masłem. W pół szklance zimnego mleka rozrobiłam budynie z mąką ziemniaczaną. Wlałam do gotującego mleka i ciągle mieszałam do zgęstnienia.
Gdy muffiny i krem były zimne, nakładałam budyń do szprycy i wyciskałam na ciastka. Udekorowałam jagodamy i sokiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.01.2014 18:33
Wyglądaja bardzo apetycznie, a te jagody na wierzchu - pychota ;)
caralajna 30.08.2012 17:00
bardzo apetyczne
Marta1986 16.07.2012 20:47
smakowite
smerfetka79 10.06.2012 01:04
też nie mogę się doczekać sezonu jagodowego:) Te muffinki muszą być pyszne:)
paula99926 06.06.2012 13:05
i bardzo się z tego cieszę :)
pierniczkowo 06.06.2012 10:09
muszą być bardzo smaczne:) niedługo będzie można użyć świeżych jagód:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak