Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z botwinką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
udka kurczaka 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
Kwas cytrynowy Prymat
jogurt naturalny
ziemniaki 5 dużych
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z botwinką

Mięso ugotowałam w wodzie z przyprawą uniwersalną, dodałam obrane ziemniaki. Gdy mięso było miękkie wyjęłam i oddzieliłam od kości. Do ziemniaków wrzuciłam umytą botwinkę. Podgotowałam do miękkości. Doprawiłam kwaskiem cytrynowym, solą i dodałam jogurt-można go zastąpić śmietaną. Dodałam mięso i wszystko zmiksowałam. Podałam z jajkami ugotowanymi na twardo.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.12.2012 15:53
apetycznie wygląda
Ela15 30.08.2012 19:55
bardzo lubię
Katarzyna59 12.08.2012 11:21
super
jola1508 10.06.2012 21:25
ładnie się prezentuje
jola1508 10.06.2012 21:25
ładnie się prezentuje
Justyna Jussstiii 06.06.2012 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak