Sposób przygotowania

Fileta z indyka kroimy na plastry , rozbijamy , polędwice tak samo rozbijamy na cieniutki plasterek.
Fileta przyprawiamy , na niego dajemy polędwicę na to natkę pietruszki , następnie pół łyżki masła i zwijamy , lekko ugniatając , ja niczym nie spinam , odrazu panieruję i piekę na głębokim tłuszczu , podałam z nowymi ziemniakami i zrobilam dekorację z ogórka ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania84

    fajnie mozna wykorzystać resztki innego miesa , ja robie też z mielonym:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    nie rozwala się podczas smażenia? i czy suszoną pietruszkę można śmiało zastąpić świeżą?
  • 3
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie rozwala się , ale wkładajac na olej to trzeba odrazu stroną końca zwijania , a pietruszke daję świeżą choć suszona pewnie też sie nada :)
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Aniu ja też czasem daję mielone i też smakuje wybornie , swoja drogą kuchnia jest otwarta na wszelkie próby :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !