Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na małe różyczki, zalać je wrzątkiem, lekko osolić, dodać szczyptę cukru i ugotować na półmiękko. Odcedzić, zostawić w rondlu pod przykryciem. Pomidory – po sparzeniu i zdjęciu skórki – pokroić w kostkę. Jaja grubo posiekać. Ogórki zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach. Przygotowane składniki sałatki wrzucić do salaterki. Jogurt połączyć ze szczypiorkiem, doprawić do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tym sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Podawać mocno oziębioną.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !