Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
pieczarki 35 dag
śmietana 0,6 ml
cebula 2 szt
cytryna 1 szt
mąka do podbicia
natka pietruszki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie pieczarkowym

Rybę myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, po czym podsmażamy na niej pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę. Dolewamy śmietanę i całość podgotowujemy przez kwadrans na małym ogniu. Pangę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, po czym zalewamy przygotowanym sosem. Skrapiamy resztą soku z cytryny i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Potrawę wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.12.2013 20:40
Coś dla mnie :-)
Bernadeta1 03.10.2013 00:21
w takim sosiku nigdy nie robiłam a jest na pewno pyszna
Seba 22.08.2013 09:19
super rybka
ONY_za_kare 02.05.2013 07:45
tak jak lubie
Beata23 12.12.2012 08:57
dobre
Iwusia 30.11.2012 23:06
bardzo fajne danie
Ewelina38 18.11.2012 18:23
coś co bardzo lubię :)
mirosława4 13.06.2012 19:47
pyszne danie
reniatka 12.06.2012 09:55
smaczne
RenataZ-et 07.06.2012 12:50
super na obiad
Anio?eczek 06.06.2012 08:11
pycha!
EWI 06.06.2012 07:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak