Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokant

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy laskowe 100 g
cukier 100 g
masło 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 łyka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokant

Orzechy siekamy drobno. Na patelni podgrzewamy masło, cukier i śmietanę, do powstania lekko karmelowego koloru. Dodajemy posiekane orzechy i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy do uzyskania ciemnego karmelu. Wysypujemy na pergamin, gdy ostygnie kruszymy na kawałki jakich potrzebujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 06.08.2012 14:17
smaczne
MagdaeM 06.06.2012 11:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak