Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik z rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
masło 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 30 dag
rodzynki 30 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżek
jaja 4 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
czekolada gorzka 50 g
wiórki kokosowe 1 sztuki
twaróg 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkiem i posiekanym masłem. Wyrobić i rozwałkować na 1,5 cm placek. Wylepić nim spód i boki natłuszczonej formy.
Krok 1 - Puszysty sernik z rodzynkami foto
2
Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Oddzielnie ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać wraz z mąką i rodzynkami do masy.
Krok 2 - Puszysty sernik z rodzynkami foto
3
Wylać masę do formy. Piec 1h w 190 stopniach.
Krok 3 - Puszysty sernik z rodzynkami foto
4
Udekorować czekoladą i wiórkami.
Krok 4 - Puszysty sernik z rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 29.05.2013 15:34
sernik to jest to!
agnieszka137 06.06.2012 22:16
świetny, ja uwielbiam serniki:)
Misiabe 06.06.2012 21:26
wygląda rewelacyjnie!
ewasylwia 06.06.2012 13:30
pysznie wygląda
EWI 06.06.2012 08:02
pycha
misia53 06.06.2012 00:21
serniczek zawsze na topie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak