Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
śmietana 3/4 szkl
włoszczyzna 1 tacka
pomidory 250 gram
mąka 1 łyżka
przyprawa do zup 1 łyżka
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa wiosenna

Włoszczyznę zalać 1,5 litra wody,gotować około 15 min.Pieczarki umyć,pokroić w paseczki,zalać wywarem z włoszczyzny.Gotować aż grzyby będą miękkie.Dodać pokrojone w małe kawałki pomidory,wsypać groszek.Mąkę wymieszac dobrze ze śmietaną,wlac do zupy i gotować około 5 min.Przyprawić solą,przyprawą do zup.Przed podaniem posypac posiekana pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.05.2014 22:19
smaczna zupka
IKrakowianka 11.03.2014 18:41
super zupa
Wafelek2601 15.11.2013 12:09
Zapowiada się pyszna zupka
Ada-Gaba 13.07.2013 06:57
pyszna zupka
misia53 30.05.2013 00:38
takiej mieszanki nie robiłam , ciekawy pomysł, spróbuję
ONY_za_kare 07.02.2013 13:15
brzmi pysznie!
Iwusia 25.10.2012 22:39
super zupa
RenataZ-et 09.06.2012 19:45
pyszna zupa
Dorota59 08.06.2012 15:14
taką lubię
Justyna Jussstiii 06.06.2012 16:03
super
ttrytka 06.06.2012 00:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak