Sposób przygotowania

Do talerza drobimy chleb( 1 lub 2 kromki), wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy łyżkę smalcu, zalewamy gotującą sie wodą, przyprawiamy do smaku szczypta pieprzy i soli oraz przyprawą w płynie kucharek;

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    w moich stronach to sie nazywa kapłun
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jak zwał, tak zwał, ale to musibyć jakiś stary przepis.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zupa preferowana na górnym śląsku okropna zresztą bo co za zupa może być na chlebie i smalcu
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    najgorsza z zup
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !