Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wodzionka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 100 g
czosnek 10 g
smalec 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wodzionka

Do talerza drobimy chleb( 1 lub 2 kromki), wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy łyżkę smalcu, zalewamy gotującą sie wodą, przyprawiamy do smaku szczypta pieprzy i soli oraz przyprawą w płynie kucharek;

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 07.06.2011 10:00
dobra
Babciagramolka 16.01.2011 12:04
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
Babciagramolka 16.01.2011 12:03
Znam z książek- raczej bym w tej najprostszej wersji nie ugotowała
kielcok1 29.12.2010 13:54
nie lubię
Barbara55 26.12.2010 14:46
najgorsza z zup
rakow2
rakow2 09.11.2010 14:23
zupa preferowana na górnym śląsku okropna zresztą bo co za zupa może być na chlebie i smalcu
MAŁGORZATA108 08.06.2010 15:42
Jak zwał, tak zwał, ale to musibyć jakiś stary przepis.
Katarzyna/kate1980 28.04.2010 16:31
w moich stronach to sie nazywa kapłun

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak