Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 50 dag
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
olej do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek panierowany

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić. Oprószyć sola i pieprzem. Posmarować musztardą. Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami wody, można dodać przyprawę kuchenną. Przygotowane mięso panierować w jajku, bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak