Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana golonka w marynacie tymiankowo-piwnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól i pieprz
tymianek kilka gałązek
piwo ciemne 1 szkl.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
golonka 4 mała

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana golonka w marynacie tymiankowo-piwnej

golonki oczyścić umyć,do garnka wlać wodę osolić i zagotować włożyć umyte golonki i gotować ok.30min.tymianek umyć osuszyć i oberwać listki zmieszać z piwem,oliwą i koncentratem pomidorowym doprawić do smaku pieprzem cayenne,obgotowane golonka wyjąć z wody i każdą ponacinać na krzyż na skórce posmarować mięso przygotowaną marynatą i opiekać na rozgrzanym grillu ok.godziny często obracając i smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.10.2012 08:19
świetne mięsko !
MAR3STA 26.06.2012 19:07
mąż by nie pogardził;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak