Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostra salsa truskawkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 szklanka
cebula biała 1 plaster
czosnek 0,5 ząbka
kolendra
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sambal
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
miód gryczany 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ostra salsa truskawkowa

Cebulę i czosnek siekamy, mieszamy dokładnie z melasą lub miodem gryczanym, octem balsamicznym i odrobiną soli oraz sambalem. Siekamy kolendrę i dodajemy do sosu. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie mieszamy z sosem, schładzamy.

Idealne do polędwicy w nori (przepis wkrótce) bądź do zjedzenia w ramach deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 06.06.2012 09:51
miks jest super, dla tych, którzy nie boją się kulinarnych nowości i lubią np mięsa z owocami :)
ttrytka 05.06.2012 23:57
cikawa jestem jak smakuja
foczka-ks 05.06.2012 23:36
truskawki z czosniem , dziwny miks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak