Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 7 sztuk
cebula 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka

Udka umyć, osuszyć, oprószyć przyprawą kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć udka. Dodać obraną i pokrojoną cebulę. Podlać niezbyt dużą ilością wody i dusić kilkakrotnie przewracając. Pod koniec duszenia oprószyć pieprzem i doprawić solą. W czasie duszenia często podlewać małymi ilościami wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak