Sposób przygotowania

1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach lub w maszynce, dodać obraną posiekaną cebulkę (jeżeli posiadasz maszynkę polecam zetrzeć cebulę) i pokrojoną w kostkę szynkę (ilość wg uznania). Szynkę można zastąpić ulubioną kiełbaską :)
2. Następnie dodać pieprz i sól do smaku, jajko, 3-4 łyżki mąki, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i wymieszać
3. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje i smażyć placki z obu stron na złoty kolor
4. Podawać posypane cukrem i polane śmietaną lub oczywiście wg uznania :)

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super, ale bez tego cukru
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    fajny pomysł szynki nigdy nie dodawałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię takie chrupiące placki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    dawno ni robiłam takich placuszków- pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !