Sposób przygotowania

Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Cebule obrać, pokroić na cząstki. Oliwki podzielić wzdłuż na połówki. Rozmaryn i oregano drobniutko posiekać. Mocno rozgrzać olej na patelni, smażyć na nim pomidory kilka minut na małym ogniu. Dodać cebulkę, dusić jeszcze 10 minut. Po 5 minutach do warzyw przełożyć oliwki, wlać ocet balsamiczny, przemieszać. Potrawkę przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną zieleniną. Boczek przełożyć na patelnię, smażyć 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Gotowe danie przełożyć na cztery talerze. Podawać ze świeżym białym pieczywem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !