Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 15 szt
ketchup pikantny 6 łyżka
czosnek 3 ząbek
miód 2 łyżka
chili 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka dokładnie płuczemy, każde kroimy na 3 części. Lotki zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i gotujemy około 30 minut do odparowania 2/3 wody. Wywar przecedzamy, studzimy. Dodajemy ketchup, chili, miód oraz mniej więcej 1/3 płaskiej łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto
2
Marynatą zalewamy surowe kawałki skrzydełek, mieszamy, wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 2 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto
3
Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.
Krok 3 - Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.07.2012 19:16
oj by się zjadło
EWI 06.06.2012 08:05
pychota
staropolanka5 05.06.2012 23:50
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak