Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z parówkami i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 2 szt
papryka czerwona 1 szt
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
oliwki 18 szt
feta 15 dag
ser żółty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z parówkami i fetą

Parówki, obrane z osłonek oczywiście, kroimy na plasterki. Podsmażamy je na patelni na rumiano. Odstawiamy aby ostygły. Szczypiorek siekamy.Paprykę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, lub-jeśli mamy ser w plasterkach-kroimy go na drobne kwadraciki. Mieszamy wszystkie składniki w jednej misce. Doprawiamy go zmielonym czarnym pieprzem. Sałatka jest w zasadzie od razu gotowa do jedzenia. Mimo,iż nie ma w niej żadnego sosu, nie jest zbyt sucha, ponieważ parówki są dość tłuste :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 05.06.2012 22:08
ciekawe połączenie
Rafał10 05.06.2012 22:00
OOOO TA MI BĘDZIE BARDZO SMAKOWAŁA :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak