Sposób przygotowania

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka cukier i wodę. Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blaszkę i piec ok. 30 minut. Wystudzić. Przekroić na połowy. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, odstawić do stężenia. Budynie ugotować w trzech szklankach mleka z cukrem. Wystudzić i zmiksować z masłem. Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem i wyłożyć ok 2/3 masy budyniowej. Łyżeczką porobić wgłębienia i wlać w nie tężejącą galaretkę. Przykryć drugą połową ciasta, nasączyć. Czekoladę zetrzeć, albo drobno pokroić dodać do pozostałej masy, wyłożyć na wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !