Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
pieczarki 8 sztuk
cebula 1/4 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połowy, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć i drobno pokroić, przesmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Przestudzić. Połączyć z rozdrobnionymi żółtkami i niewielką ilością majonezu, doprawić do smaku. Nakładać na połówki jajek, dobrze docisnąć. Odwrócić faszerowaną stroną do dołu i ułożyć na talerzu, polać majonezem i posypać częścią rozkruszonych żółtek albo dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.08.2012 19:13
ciekawe
beatkaa153 06.06.2012 11:57
lubię faszerowane jajka
Rafał10 05.06.2012 22:02
WYGLĄDA BARDZO APETYCZNIE :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak