Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
sól do smaku
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z czosnkiem

Czosnek obrać. Każdy ząbek przekroić na 2-3 podłużne kawałki. W szynce zrobić dziurki, wcisnąć w nie kawałki czosnku. Mięso natrzeć solą i przyprawą do wieprzowiny. Zrumienić mocno z każdej strony na oleju. Szynkę zalać wodą (tak, żeby była cała przykryta). Dusić pod przykryciem do miękkości. Sos można zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 24.11.2013 12:50
moje smaki
Bernadeta1 30.09.2013 00:33
smaczne mięsko
Wacław 06.07.2013 09:35
pyszne mięsko
Zdzisław 18.04.2013 00:14
i na ciepło i na zimno jest smaczna
Dorian 16.07.2012 23:56
ekstra
Weronika_eM 12.06.2012 22:55
przepyszne mięsko
Rafał10 05.06.2012 22:05
NOO TAKA SZYNECZKA TO COŚ WSPANIAŁEGO :)
Rafał10 05.06.2012 22:05
NOO TAKA SZYNECZKA TO COŚ WSPANIAŁEGO :)
mic 05.06.2012 20:07
zjadłbym nawet teraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak