Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzodkiewka marynowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 10 pęczków
sok z cytyny 1,2 szkl
ocet 10 % 0,75 szkl
olej 1 szkl
miód 20 łyż
czosnek 4 ząbki
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyz
sól 1 łyz
Zalewa: 4 szkl
woda 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rzodkiewka marynowana

rzodkiewkę myjemy i kroimy na ćwiartki przekłdamy do słoików i dodajemy do każdego słoika troszkę czosnku i troszkę gorczycy. Następnie wszystkie składniki zalewy gotujjemy i zalewamy nia rzodkiew pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.09.2012 04:57
Ja również w sezonie marynuję rzodkiewkę, choć moja zalewa jest nieco inna w składnikach. Zawsze jest to jakiś sposób na ogarnięcie nadmiaru rzodkiewek, kiedy już nie da się ich przejeść :)
artur7 25.08.2012 08:28
fajne
SmacznaPyza 05.06.2012 20:31
ciekawa jestem jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak