Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Indyka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą uniwersalną i podsmażamy na patelni. Przygotowujemy sos serowy na bazie beszamelu: na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i porcjami dodajemy mąkę, cały czas mieszając. Następnie podlewamy po 0,1 litra mleka, mieszamy tak, aby składniki się połączyły i powtarzamy czynność, aż do wykorzystania całego mleka. Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy starty ser cheddar. Mieszamy, aż sos uzyska jednolitą konsystencję.


Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapowiada się pysznie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Bardzo fajne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !