Sposób przygotowania

mięso umyć oprószyć pieprzem włożyć do brytfanki,polać stopionym smalcem wstawić do piekarnika na 200st.i piec przez 2 godziny,po 30min.dodać rozdrobnioną umytą włoszczyznę i piec dalej co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem lub wodą,szalotki obrać podobnie marchewki umyć i pokroić w plastry włożyć do garnka razem z szalotkami zalać wrzątkiem i dusić ok.10min.miód wymieszać z sokiem z pomarańczy posmarować pieczeń i po 10min.ponownie posmarować,na patelni rozgrzać masło i cukier aż powstanie karmel wymieszać go z odcedzonymi warzywami,mięso wyjąć z brytfanki wyłożyć na półmisek i polać sosem podawać z ziemniakami i warzywami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !